Първоначално публикувано от plamen petkov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147 или Ауди A3
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Защо си мислите че като е алфа задължително трябва да се развали Имам приятел дето ми казва ти не я изкарваш много щото само като я изкараш от гаража и се разваляа какво стана той още докато си взе форд фокус хвърли сумати пари да сменя ремъци и други неща, за мен това е здрава кола когато имаш възможност тогава да я оправяш направо се чудя на колеги от форума като кажат пак съм в бокса
Comment
-
Колега, наясно си че това е алфа форум. Малко или много сме пристрастни. Но ако ще взимаш 147-ца гледай да е дизел, просто не рискувай с TWIN Spark-ове...Двама приятели имам с 1.6 ts и двамата основни ремонти са им правили.... Просто 1.9 jtd или още повече 1,9 jtdm са много по напред откъм икономия пък и вървят в пъти повече от 1,6 тс....AR 156 2.4 JTD 98' RED~200 bhp - EX
Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro
Comment
-
Колата е като жената, може и скрита мръсница да се окаже. Вземи колата, която ти-харесва повече и която е в по-добро състояние. Каквото и да вземеш се похвали със снимки тук, а няма как то е като организъм колата, иска си неговото, неможе само боб, малко наденица треа да има. Кола втора ръка си е риск, знаеш ли какъв е бил предният собственик, може да я е обргижвал до най-малката подробност и обратното. Проверете и двете коли на сервизче, диагностика и давай смело. Аз съм голям фен на ауди а3 новото купе и старото купе, мн прилича на алфата 147. Доколкото съм запознат ако е а3, да е 1.9тди или 1.8 бензин, това са им най-добрите двг за старото купе. За 147 бих взел жтд 1,9 аз. Казвам пак провери състоянието им, и вземи по запазената от двете.
За мен следващата кола е ясна: алфа ромео брера дизелче или една ниска 159Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:39.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
бих ти казал аз като чоевек дето купи скоро алфа 156 (детската ми мечта ) както и да е . Първо човече и аз се чудих какво да бъде защото на който казах алфа ми се смееше сдухах се малко и почнах да се замислям какви коли карат около мене маса се оказаха голфаджий и аз ги отсвирих зашото бяха абсолютно пристрастни . Почнах да оглеждам автокъщите за нещо което да ми хареса и не открих помисих си пак за алфа и за 7000 бона си взех писаната дет ми на профила и всички дет се е*аваха кат седнаха въртре всички млъкната от тогава лоша дума за алфа не съм чул може би докато не влвзна в бокса за нещо дано не е скоро , та да мина към моя съвет че ще ме глобят тука за непраилно паркиране на коментар .
та аз бих ти казал виж това http://www.caroftheyear.org/previous...rs/2001_1/coty и това http://www.caroftheyear.org/previous...rs/1998_1/coty
другото което бих ти казал е вземи това което ти е на душата защото като се строши нещо а то все някога ще се счупи ще те е яд повече че си взел тва дет не ти е било на душата .Е и разбира се това дето е в по добро състояние аз едва я намеих мойта защото пазара е много свит и не внасят нови коли в момента Другото каква с какво колегите с повече опит км на алфа дадоха съвети да не повтарям .Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
Някои простички истинки за 147 без километрични постове:
1.Отличаващ се от масата дизайн,супер красива-особено фейс-лифта!
2.Невероятено изящен интериор с високо качество на изпълнение и вложените материали!
3.Ужасно много екстри за подобен модел!
4.Наистина ма наистина впечатляващо корав и надежден ДИЗЕЛОВ мотор със зашеметителни възможности за чип и силов тунинг при нисък разход на гориво и умопомръчаващо ускорение!
5.Не толкова изпипана ходова част,но след намесата на POWERFLEX всичко си идва по местата!
Какво би спечелил,ако си вземеш А3:
1.Скучен външен вид!
2.Още по-скучен интериор с дърводелско изпълнение!
3.Надежден но слаб и много шумен дизелов мотор с трудно и скъпо обслужване!
4.Окачване-с нищо не превъзхожда това на 147
Равносметка:
147-Ще се отличаваш от всеки средно статистически селянин със забележително красива кола,която има отличен ДИЗЕЛОВ мотор,супер екстри и стабилно поведение на пътя!
А3-Ще си просто един от многото (даже и на село,вече карат А3 щото Пешо-Кукера от долната маала си зел такова и раиш ли по-яко нещо от тва на Света нема) с подобен народен и безличен автомобил!Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 09:55.
Comment
-
да . мога да твърда и аз като колегата че спецялно 147 е много по фетска и хващаща окото от което и да е генерация а3. само дето за мен тоя клас автомобили са женски ама тва си го преценява секи сам за него си. интересно разсъждават мойте колеги в работата. един има а3 и само плюе по алфата и пита дъли върви. аз се му викам да ги сложим на чертата да види ама нещо неще. един път пак така говореше пред другите и питах друг колега който ми е карал алфата " кажи му алфата лоша ли е" и тоа колега вика "ми и алфата е хубава и аудито е хубаво ,ама аудито си е ауди" тука в българия сички сме роби на немските автомобили. за тва не слушай кой кво ти говори. квато и бракма да земеш си иска пари
Comment
-
Тука сме си така ограничени сме в мисленето си Българина няма собствено мнение той говори каквото и другите казват но дали е вярно не го интересува като се каже голф и всичко утихва ако се гледат цените голфа е по добър от мерцедес Е класа глупостта над всичко за алфите обратно най чупливите ,най голям разход,най скъпи части за това не се купуват алфи заради слуховете
Comment
-
Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщениеТука сме си така ограничени сме в мисленето си Българина няма собствено мнение той говори каквото и другите казват но дали е вярно не го интересува като се каже голф и всичко утихва ако се гледат цените голфа е по добър от мерцедес Е класа глупостта над всичко за алфите обратно най чупливите ,най голям разход,най скъпи части за това не се купуват алфи заради слуховете
Защо трябва Голф-ът да бъде заменен с 147, 156 или друг модел?
Нека Алфа да си остане не масова колаВъпреки че последните тенденции са за голямо пренасищане с 147 и 156. Май газарите заменят Голф, Астра, а3 и др. прехвалени модели с 156
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеАми нека е така!
Защо трябва Голф-ът да бъде заменен с 147, 156 или друг модел?
Нека Алфа да си остане не масова колаВъпреки че последните тенденции са за голямо пренасищане с 147 и 156. Май газарите заменят Голф, Астра, а3 и др. прехвалени модели с 156
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Като се има предвид, че 156 е автомобилът произвеждан от Алфа Ромео в най-голям брой в цялата история на компанията (около 500 000 мисля) е нормално да стават все по-масови в БГ, особено когато повечето екземпляри са достигнали "любимата" на бай Ганьо възраст от 10 години147 уверено върви по същите стъпки, но това не е проблем според мен, така малко по малко ще се популяризира марката и предразсъдъците по отношение на нея ще намалеят.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Аз съм карал и 147 и А3 (даже имам А3-ка) и съм за Алфата, докато карах а3-то не се замислях колко тъп дизайн има (даже един приятел ме базикаше че е като сапунерка, особено отзад е ужас) и като се качих на Алфа и след тва пак в а3 и се чудя как съм се кефел на а3. Единственото (подчертавам единствено) хубаво на а3 е 1.8Т мотора, върви добре и е много здрав, макар и доста шумен.
Поддръжката на А3 е малко по-скъпа, но всичко зависи на какво ще попаднеш, уж А3-ката ми беше като нова, ама след 1г взе да скърца целия салон, замина съединителя, имобилайзер, дебитомер, амортесьори, тампони, свещи, лагер на диференциала и т.н. към 2500лв с уж оригинални части.Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 14:15.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"
Comment
-
Колега mihailradoslavov,
смятам, че се получиха доволен брой постове в подкрепа на 147! За съжаление, темата Отново! премина в спор: "Бензин с/у Дизел", поради което смятам да я пратя, където й е мястото...
Имате време за по един финален спам и ще си намеря ключовете ...
Приятна вечер
Comment
Comment